Vi må gjøre oss bevisste på effekten duften av blomstrer og naturen kan ha på vår sinnstilstand. Duften av havklippene, en furuskog ved skumring, sjasmin på sommernettene, eller duften av appelsinblomstrer i gatene av Seville eller Cordoba, kan skape en atmosfære som oppfordrer til avslapning, får oss til å føle glede, eller vekker gamle minner.

Aromaterapi tar komponentene til aromatiske planter og bruker dem til avslapning, å fjerne stress, oppmuntre og for å lette trykk og plager. Aromaterapi er basert på den terapeutiske bruken av duften for en naturlig behandling, og er et viktig komponent til å gjenoppbygge vår balanse og harmoni, og ved dette holde helsen i god form. Essensielle oljer har mange komponenter som vekker stimulasjon i menneskekroppen og fungerer som en bra kilde for komfort og velvære.

Alle dufter kan påvirke oss på forskjellige måter. Ordet Aromaterapi betyr «behandling gjennom duft» Disse aromaer stammer fra plantelivet (blomster, trær, gress og buskvekster). Den kjente essensielle oljen blir utvunnet av den aktuelle delen av planten, enten gjennom pressing eller varmeprosesser.

Vi vil nå ta for oss noen av de essensielle oljene og en oppsummering av deres egenskaper. Her legger vi spesiell vekt på de fordelene en kan oppnå ved innånding av duften.

Beskrivelsene som finnes nedenfor er kun til informasjon, og skal på ingen måte bli brukt som råd for å helbrede sykdom. Vi er ikke ansvarlige for misbruk av våre produkter

Kvaliteten på våre essensielle oljer er en garanti på effektiviteten til den naturlige duften, og dens største bragd er å tilfredsstille menneskets luktesans! Hvem får ikke glede av å inhalere en behagelig duft? Vi anbefaler dens bruk på en naturlig måte, ved å blande seg med, og å parfymere omgivelsene. Denne måten er både mest brukervennlig og miljøvennlig. Noen av våre essensielle oljer kan være farget for å gi dem et mer attraktivt utseende. For å gjøre dette bruker vi naturlige metoder som ikke påvirker de essensielle oljers egenskaper eller jevne fordampningsevne.

ANTI-TOBACCO/ ANTI-TOBAKK: Dens sammensetning hjelper med nøytraliseringen av tobakklukt. Bakteriedrepende, deodorant.


ORANGE BLOSSOM/ APPELSIN BLOMST: Veldig lik Neroli. Duften er derimot litt mildere. Den er antidepressiv, bakteriedrepende, et afrodisiakum, beroligende og mild. Et godt hjelpemiddel når en plages av angst. Duften er også veldig hjelpsom ved søvnproblemer, spesielt når disse skyldes angst. Beroligende og avslappende. Svimmelhet, besvimelser, hysteri, angst og søvnproblem.


BERGAMOT: I avgrensede områder hjelper den til å friske opp luften og gjøre den lettere. Den fungerer også som et bra innsektsmiddel. Den er betraktet som et av de mest verdifulle oljene til å hjelpe ved mentale og psykologiske saker mot depresjon. Den har en kjølende effekt og løfter stemningen. Antiseptisk, oppfriskende, deodorant og antidepressive


CINNAMON/ KANEL: Dens aroma skaper en stimulerende omgivelse. Den eren kraftig kilde til absorbering av onde lukter. Stimulerende, antiseptisk, styrkende og hemmer dårlige dufter.


CEDARWOOD/ SEDERTRE: Dens aroma gir en avslappende, beroligende og en kompenserende atmosfære som favoriserer refleksjonen. Den renser luften og forenkler den dype pusten, og hjelper derfor ved forkjølelse. Utenom å stoppe slimet er den ekstrem hjelpsom mot plagene som medfølger forkjølelse og kronisk bronkitt. Den blir også antatt til å ha afrodisiakse virkninger på bakgrunn av sin styrkende og stimulerende virkning på kroppen, som på samme tid letter stress og spenning. Avslapper, beroliger, kompenserer, afrodisiakum, renser luften.


LEMONGRASS/ SITRONGRESS: Aromaen er styrkende og bidrar til inspirasjon. Effektiv deodorant, desinfiserende og antiseptisk. Den er et naturlig insektsmiddel.


NIGHT JASMINE/ NATT SJASMIN: Skap en beroligende omgivelse som balanserer de følelsesmessige øyeblikk. Hjelper å finne ro ved angst og nervøsitet. Avslappende og beroligende.


EUCALYPTUS/EUKALYPTUS: Brukt for å åpne opp tett nese. Ved et par åndedrag vil nesen åpnes opp umiddelbart. Fremmer åndedrag, bekjemper infeksjoner, styrker immunforsvaret, og hjelper mot migrene. Fungerer også som insektmiddel. Anbefalt for røykere. Hjelper mot astma, allergi, forkjølelse og slimløsende.


SPEARMINT: En atmosfære tilsatt mynte stimulerer nervesystemet og fremmer konsentrasjon, hjelper å tømme tankene og øke produktivitet spesielt med tanke på studier. Det øker også motstand mot miljøfaktorer og jager vekk fluer og mygg. Hemmer duften av snus. Stimulerende, styrkende, antiseptisk, renser sinnet og hemmer snuslukt.


JASMINE/ SJASMIN: Skap en avslappende og beroligende stemming, men som likevel ikke er søvndyssende. Hemmer onde lukter. Balansere tankesettet og blir sett på som et afrodisiakum. Antidepressiv som løfter humøret, styrker selvtilliten og moralen.


INCENSE/RØKELSE: Fjerner angsten, agitasjon, affekt og renser luften. Fremmer en saktere og dypere innånding, som fører til en følelse av ro, gir et godt grunnlag for meditasjon og bønn. Godt hjelpemiddel ved åndedrettsproblem. Kan også være et hjelpemiddel ved kronisk bronkitt. Beroende, avslappende og antiseptisk.


LAVENDER/LAVENDEL: Skaper en delikat og diskre omgivelse, med effekter som balanserer, styrker og beroliger på samme tid. Antidepressiv og stimulerer kroppens forsvarsmekanismer. Perfekt for rom som er innestengte eller ved sykdom. Hodepine, kvalme, svimmelhet, søvnproblem, antidepressiv, berolige og styrkende.


LILACS/SYRIN: Hjelper deg til å slappe av. I tider ved likegyldighet hjelper den til å løfte humøret og bekjemper forfall. Antidepressiv og nøytraliserer ondelukt.


LEMON/SITRON: Duften renser luften og fjerner ond lukt, gir herved en følelse av renhet. Fungerer bra som desinfeksjonsmiddel. Jager vekk maur og møll. Forfriskende, renser, desinfiserer, insektmiddel.


MANDARINE/MANDARIN: Aromaen er beroligende, gjengoppbyggende og styrkende. Følelse av friskhet. Hjelper ved søvnproblemer og lette på stress. Forfriskende, styrkende, avslappende og bekjemper søvnproblemer.


APPLE/EPLE: Dette er et godt hjelpemiddel mot ond lukt. Jager vekk møll. Fremmer hukommelsen.


MARJORAM/MERIAN: Åpner opp luftveiene. Godt hjelpemiddel mot snorking. Gir en god omgivelse ved tristhet, sorg og angst. Hjelper mot hodepine og søvnproblemer.


PEPPERMINT/PEPPERMYNTE: Hjelper konsentrasjonen, stimulerer og oppfrisker. Tømmer tankene, styrker og letter hodepine, stress og kvalme. Stimulerer, forfrisker, gjenoppbygger og tømmer tankene.


ORANGE/APPELSIN: Skaper omgivelser som beroliger etter en hard dag med jobb, og letter bekymringene denne medbringer. Hjelper avslapning ved utmattelse og angst. Trøtthet, tilbakefall og angst.


NEROLI/ APPELSINBLOMST AV SEVILLE APPELSINEN: Antidepressiv, antiseptisk, afrodisiakum, beroligende og mild. Veldig behjelpelig ved angst. Også ved søvnproblemer, spesielt når disse stammer fra angst. Beroligende og avslappende. Svimmelhet, besvimelse, hysteri og søvnproblemer.


PATCHOULY/PATJSULI: Skaper en følelse av østen. Beroligende, antidepressiv og afrodisiakum. Bekjemper angst og stress. Fjerner sløvhet og gir et godt speilbilde. Deodorant og insektsmiddel.Afrodisiak, antidepressiv, beroligende og deodorant.


PINE/ FURU: Furuduften forbedrer innåndingen, desinfiserer luften og renser den i omgivelser med røyk. Forfriskende og ofte brukt for å fjerne ond lukt. Antiseptisk, luftrensende og deodorant.


GRAPEFRUIT/ GRAPEFRUKT: Duften er naturlig styrkende, hjelper å styrke det psykiske/emosjonelle og er antiseptisk. Minsker matlysten og er derfor et godt hjelpemiddel ved diett. Antidepressiv, antiseptisk og styrkende.


ROSEMARY/ ROSMARIN: En omgivelse fylt med rosmarin har mange fordeler, som å forbedre pusten, stimulere hukommelsen, predisponerer humoren og stimulerer. Nyttig ved astma og bronkitt. Den hjelper også til å fjerne migrener og hodepiner. Gir energi, stimulerer, toner, forfrisker og tømmer tankene.


ROSE/ROSE: Hjelper ved hodepine, stress, søvnproblemer, trishet og depresjon. Blir betraktet som kjærlighetens parfyme og har afrodisiaka egenskaper Afrodisiak, antidepressiv, mot søvnproblemer, tristhet og hodepine.


SANDALWOOD/ SANDELTRE: Duften av sandeltre forbedrer pusten og fremmer meditasjon og kreativitet. Den er antidepressiv og euforisk. Forbedrer søvnkvaliteten. Perfekt for plassering i skap ettersom den jager vekk møll. Antiseptisk, slimløsende, euforisk, afrodisiak. Bekjemper stress og søvnproblem. Jager vekk møll.


VANILLA/VANILJE: Skaper en lun sfære. Roer nervene og legger til rette for avslapping. Et stimulerende afrodisiakum. Dens aroma fungerer utmerket for å bekjempe ond lukt. Lun, avslappende, roer nervene.


VIOLET/FIOL: Fremmer harmoni og selvkontroll, hindrer sinne. Letter stemningen i forholdet. Bekjemper nervøs utmattelse og svimmelhet. Mental fattigdom, harmoni og co-eksistens.

YLANG-TOP/ YLANG YLANG: Skaper en avslappende sfære og er et sterkt afrodisiak. Stimulerer produksjonen av adrenalin. Antidepressiv, antiseptisk og beroligende. Driver vekk de negative følelsene som sinne og angst. Nyttig ved søvnproblemer. Avslappende, afrodisiak, antidepressiv og antiseptisk, sinne, angst og søvnproblemer

AmbiSol duftkrukker ble etablert som merke i 2008 for det internasjonale markede. Fernando Figueroa Ruiz er gründeren bak AmbiSol. Han startet produksjon av duftkrukker for det Spanske markedet i 2005, og etter en kjempesuksess i Spania, tok han i 2008 steget over til det internasjonale markede.

En av de medvirkende årsakene til hans suksess, er kvalitet. Han bruker kun førsteklasses råvarer til essensen som brukes i duftkrukkene. Keramikken er laget av keramikere i Cordoba (Sør Spania), hvor også duftkrukkene blir produsert. All essensen er blitt godkjent av IFRA og RIFM av EU og USA.

Fernando Figueroa har i mer enn 20 års erfaring med produksjon av duftkrukker og tilhørende dekorativ keramikk til disse. Den erfaringen som han har opparbeidet seg gjennom mange år har nå blitt til en duftkrukke som er både funksjonell, sikker og dekorativ. Det er lagt vekt på sikkerhet, jevn essens spredning uten bruk av varmekilde og en dekorativ keramikk.

Eteriske Oljer av beste kvalitet.